22 Mayıs 2009

Hafta Sonuna Notlar.!



* Aslinda bugüne kadar son haftaya tasinilan Bundesliga heyecanlarindan bir derleme yapacaktim ama yola cikma zamani maalasef. Pazar aksamina kadar yokum..

* Cok heyecanli bir son hafta Bundesligasi var. Sampiyon az biraz rengini belli etse de hangi üc takimin Sampiyonlar Ligi bileti alacagi oldukca belirsiz. Wolfsburg harici diger iki biletin sahibi iki önemli mac sonucunda belirlenecektir. Yarin mutlaka Bundesligayi üstelik dönüsümlü veren kanaldan seyretmenizi tavsiye ediyorum. Bayern-Stuttgart macinin yani sira Sampiyonlugu belirleyecek olan Wolfsburg -Bremen maci bir yana düsmek ve Sampiyonlar Ligi bileti arasinda gececek olan Karsruhe - Berlin maclari kesinlikle seyredilmelidir.. Hamburg-Dortmund da UEFA icin kapisacaklardir..

*Kardesler ve Ablalar ile ayda bir kez biraraya geliyoruz.. Enisteler, onlar bunlar derken curcuna.. Bir de üzerine böyle heyecanli Bundesliga haftasi ve hatta derbi de eklenince inanilmaz oluyor. Haliyle önümdeki üc gün su zamanlarin tadini cikaracagim.. Benim biraderlerden büyük olani koyu besiktas.. Kucugu benim gibi.. Saglam bir derbi izleyecegiz ki onlar biraz daha fanatik desek yeridir..

*Türkiye Süper Ligi takibi ile Bundesliga takibi arasinda cok büyük farklarin oldugunu görüyorum. Takim tutmanin getirdigi muhtesem hissiyatlar kadar futbolun kendisinden de biraz caldigini da görmekteyim. Misal onca heyecanli mac var iken biz Galatasaray maci disinda bir mac seyredemiyoruz lakin Bundesligada durum cok baska.. Kim iyi futbol oynarsa sonuca bakmaksizin ona yaziliyoruz genelde.. Bayern harici her takimi bir süre tutmusumdur mesela.. Ikisi arasinda bariz bir fark var aslinda. Biri baska digeri cok baska bir sey. Tafartarlik ve Futbol her ne kadar birbirlerini üzerinden tanimlansalar da birbirlerinden bagimsiz cok baska seyler.. Bunu buraya gelip de futbolun, sadece futbolun pesinden kosturdugum zaman cok daha iyi anladim.. Sikayet ya da baska bir sey degil.. Fark..

*Yazmak acaip güzel bir sey. Babalar günüydü burada.. Ben babamla ilk tanistigim zamani hatirlamaya calisirken cok baska bir sey cikti ve tuttum onu yazdim. Insanin kendisinin dahi bilmedigi sirlari oldugunu düsünüyorum ve cok diplerde bir yerde kesfedilmeyi bekliyorlar.. Bugün olup biten sizin eylemlerinizin belirleyicisi oldugunu cok sonra anliyorsunuz.. Düsünmek gerek ve sevgili Oguz Atayim dedigi gibi aslinda:

"düsünmek baska.. insanin aklina bir takim kelimeler gelmesi baska.."

* Bir gün yeniden Kral olacagim..

*Sadece sevdigim insanlara daha yakin olmak icin biraz daha az kazanabilecegim iste calismayi göze alabilirim sanirim. Gecmis ile bugün arasinda en büyük fark söylediklerimi yasama gecirebilme gücü olsa gerek. Yasamdan caldigimiz her an bize daha güclü olma firsatini sunuyor. Kaybedeceklerimiz/hayallerimiz gün gectikce kafamizda azaldikca/kayboldukca cesaret kendiliginden geliyor. Insanin hayallerinin kaybolmasinin onu daha özgür biraktigini bile söyleyebilirim. olabilme ihitimalleri arasinda esir bir hayat yasiyoruz yer yer.. Kaybedecek cok bir seyin olmadiktan sonra her seyi göze alabilirsin.

"Ne gözümü alabildim ne göze alabildim"

devri gecti.

*Hepinizin güzel bir hafta sonu tatili gecirmenizi diler ve muhtemelen pazar aksami görüsmek dilegiyle..

1 yorum:

Empyrium dedi ki...

Ailenle süper bir haftasonu dilerim öncelikle.

Ayrıca Wolsfburg harika başladı.İnşallah şampiyon bitirirler.

Saygılar.