19 Mayıs 2009

Mehmet Scholl ve Loddar.!



Ikisi de Bayernde oynamis ve isim yapmis büyük futbolcudur. Loddar ayni zamanda Alman milli takimi ile her türlü kupayi kazanip rekor üzerine rekor kirdigi icin daha cok ismi duyulmustur diyebiliriz.. Lakin Bayern catisi altinda birisi ne kadar cok seviliyor ve hatta tapiliyorsa digeri de o kadar sevilmiyor ve nefrete varan yaklasim söz konusu..

Yüksek ihtimal Van Gaal'in aradigi alman yardimci teknik direktör Mehmet Scholl olacaktir. Yani söyle ki Scholl'ü basa gecirmek istedikleri zaten biliniyor ve bunun en güzel yolu onu Gaal'in yanina yerlestirmektir.. Van Gaal ile yollar ayrildiginda da Mehmet Scholl belki de cok uzun süre bu takimin basinda kalacaktir. Zeki ve hemen deneyelim onu hevesini görüyoruz.. Ama her seyden önemlisi Bayern takiminin en sevilen ismi olmasidir.. Ve Bayern kendi degerlerine sahip cikan futol klubüdür zira baskani da yöneticisi de sirketin sorumlusu da hemen hepsi eski futbolcu ya da Bayernlidir.. Futboldan kazanip futboldan yiyen takimdir.. haliyle kendi degerlerini el üstünde tutar.. Renssing'e daha sans verilmeliydi cok cabuk vazgecti ondan Klinsmann diyordu gecenlerde Hoeness.. bunu Rensing icin dile getirir de bir kez olsun Sosa ya da baska birileri icin dile getirmez filan..



Bir de Loddar kismi var isin..

Scholl, yardimci antrenör adaylarindan birisidir.. Fink gibi baska isimler de bu listede lakin diger önemli isim Loddar Madeyüs.. Bir adam bu kadar mi sevilmez ? O ne kadar cok istiyorsa Bayern teknik direktörlügünü Hoeness o kadar vermeyecektir ona bu yetkiyi.. Normalde Klinsmann filan nedir ki son dönemlerinde oynamsitir Bayern icin ama Loddar 12 yil Bayernde oynamis üstelik kaptanlik yapmis filan.. bu adam sevilmiyor ki hak veriyorum ben hepsine.. Adami basa getirmedikleri gibi en sevmedigi ve deli gibi kavga ettigi Klinsmann'i getirdiler üzerine.. Hoeness, "Ben ve Rummenige söz hakki oldugu sürece bu klupte o bayern teknik adamligi yapamayacaktir" diyor..

Onca Milli takim Partizan, Rapid Wien, Israil macerasi derken sen yardimci teknik direktör adayi ol hala.. Ve derim ki loddar o kadar cok ister ki bu yardimci antrenörlügü dahi kabul eder..

6 yorum:

alperensaylar dedi ki...

bu nefretin nedeni nereden geliyor? hayır hakikaten futbolculuğu 10 numara da olsa gördüğüm kadarıyla kişilik olarak da o kadar kötü bir adamdı sahada bile ama 12 yıl oynadığı, kaptanlık yaptığı takımda niye bu kadar sevilmiyor merak ettim doğrusu.

Borges dedi ki...

Aperensaylar: bu uzun konudur.. Bununla ilgili bir post atmak gerek aslinda. Cok ayrinti vardir belki ama klinsmann ile olan meselesini abartip günlüklerini yayimladigi vakit takim ici pek cok sirri basina verdigi icin sevilmez.. beyanatlari yüzünden sevilmez, tavirlari ve durusu nedeniyle sevilmez.. Basarilari inanilmazdir ve alman efsaneler arasinda ilk besin icerisindedir o.. bu yüzden seven kesim de cok da az degildir..

ti esti to dedi ki...

bu tür takım içini deşifre eden futbolcular hep antipatik oluyor galiba. aynı şey galatasaray da olsa ben kim olursa olsun gözümden düşer. klübe olan inancı sorgulanır taraftar arasında. haksızda sayılmaz taraftar bu konuda.

cikkoleite dedi ki...

Ya ben bu Matthäus´un en iyi zamaninda Maradona´ya yaka siltirdgi zamanlari bilirim.Acayip bir oyuncuydu özellikle Milli takim ile baska bir kimlige bürünürdü.Ayni basariyi diger projelerde yasayamadigi cok kesin.

Borges dedi ki...

Cikozi: Futbolculugu üst düzeydeydi.. Almanyanin toplamda bes efsanesinin icerisine sokarim ben onu.. Ama karakter cok baska bir sey:)

Fethi dedi ki...

bir de bu mehmet scholl bizim güzide basınımıza göre her transfer döneminde galatasaray'a gelirdi