27 Haziran 2010

Arjantin - Meksika: 3-1



Macin basindaki hislere güvenir misiniz ? Taraf oldugum vakit genelde cok yanilmiyorsunuz tehlike konusunda. Gana macini basindan sonunda tedirgin bir sekilde izledim ve bekledigim gibi zorlu gecti. Ingiltere maci ilk bes dakika sonra Almanya adina cok güzel gececegini hissettim ve yine bekledigim gibi oldu. Arjantin ise macin basinda öyle bir basladi ki bu maci almasi mucize gibi bir sey diyordum icimden.. Oyunu önde kurayamayacaklar ve Meksika 4-2-3-1 ile orta sahayi ele gecirmis durumdaydi.. Saglam sutlar cikardilar, Messi, arkadaki ikili Torrado-Marquez kiskacinda top göremedi ve isler aslinda Meksika'nin lehine isliyordu taa ki o fiyasko hakem hatasi olasiya kadar.

Turvunanin tartismasiz en kötü yani hakemleridir. 10'un üzerinde "fahis" denilebilecek hata sayabiliriz bugün.. Bu gol macin gidisatini etkilemistir, yine Arjantin kazanabilirdi belki ama kazanamama ve turu burada birakma ihtimali oldukca fazlaydi.

Taktigi az motivasyonu bol Maradona takimi bireysel hirs gösterileri ile Meksika'yi yari yolda yolundan cevirir iken her seye ragmen baslarda oyunun genel hakimi Meksika, yine bu hirs gösterilerinin sonucu o ofsayt golü bireysel hata sonucu hediye edilmis ikinci gol ile birlestirerek kendi ipini hakem ile beraber cekti. Bundan sonrasini izleyemedim bile zira keyifsizlesti mac.. 2-0 tek mac usulu eleme macinda cok ciddi bir avantajdi ve Arjantin bu rahatligi ne ölcüde hak etti soru isaretidir..

Tevez'un muhtesem sutuyla üce cikan fark Hernandez'in golü sonrasi ikiye indi. Temelde skor farki korunsa da moral-motivasyon acisindan Meksikayi kendisine getirmesini bekledim ama öyle dagilmis bir görüntü icerisinde hucum ediyorlardi ki Almanlarin yillar yili neden oynamasa dahi galip gelebildiklerini cok daha iyi anladim. Futbol bu ve iki fark cok da kapanmayacak bir skor degildi. üstelik farki indirdikce moraliniz yükselir ve rakip dagilmaya daha müsait hale gelir ve fakat Meksika bir türlü dagilmis halinden düzene gecemedi. Hakem karari kadar duygusal oyuncularin saha ici disipline ulasamamasi da bu turun gitmesinde etkili olmustur. 82'de üstelik uzatmalarda iki farkli skor dezavantajina ulasan Almanya beraberligi ve penaltilar sonucu yari finale adini yazdirdi. Bu iki takim arasindakk fark yetenek degil disiplindir..Meksika her seye ragmen, tüm talihsizliklerin esiginden kendisinde de aramalidir bu bicimsiz oyunun nedenlerini..

Arjantin oýunu önde kuramadigi ölcüde cok kolay bir sekilde yenilebilir bir takim görüntüsünü vermeye devam ediyor. Mascherano tek basina orta sahayi tutamiyor, Di Maria elemelerdeki görüntüsünü mumla aratiyor, Rodriqez ya da Veron beklenen katkiyi bir türlü yapamiyor ve her sey öndeki beslinin hirsina,azmine ve yetenegine indirgeniyor..

Bugüne bakarsaniz Almanya, Arjantini rahatlikla yener dersiniz ve fakat motivasyon üzerine kurulu Arjantin, Almanya gibi bir isme karsi cok baska sekilde hazirlanacaktir ve dahasi Almanya'yi eleyemez sesleri yükseldikce Maradona'nin performansi artacaktir arkadaslar.. Simdi benim iki sevgili karsi karsiya ve ben iyi oynayan kazansin diyorum.. Umarim Ingiltere macinda oldugu gibi bizi mactan yarim saat önce koparmayacak derecede heyecanli gecer ceyrek final maci..

2 yorum:

Del Piero dedi ki...

Kupayı Arjantin, olmasa İspanya kazansın istiyorum, öncelikle bunu söyleyeyim. Ama Arjantin şu ana kadar ki tüm maçlarını almış olsa da beni tatmin etmedi futboluyla. Öte yandan Almanya'ya güzel oyunundan dolayı müthiş bir sempatim var bu turnuvada, tabi Mesut'un olması da ayrı bir gurur ve keyif. İngiltere maçında ilk golde yerimden fırlayıp goool diye bağırdım :)
Şimdi Almanya-Arjantin kapışması olacak tıpki 2006'da olduğu gibi. Ben iki takımın şu ana kadar ki performanslarından Almanya'nın çok daha iyi olduğunu ve tura yakın olan taraf olduğunu düşünüyorum. Almanya'da Boateng diğer oyunculara göre vasat, Arjantin' de ise Maxi Rodrigez berbat bence, Di Maria da sefil. Orta saha çok boş görünüyor, Veron o yaşına rağmen yine en iyisi. Messi büyülü bir oyun ortaya koymasa Almanya turu geçer diyorum. Umarım keyifli bir Mesut-Messi kapışması olacak :)

Del Piero dedi ki...

Kupayı Arjantin, olmasa İspanya kazansın istiyorum, öncelikle bunu söyleyeyim. Ama Arjantin şu ana kadar ki tüm maçlarını almış olsa da beni tatmin etmedi futboluyla. Öte yandan Almanya'ya güzel oyunundan dolayı müthiş bir sempatim var bu turnuvada, tabi Mesut'un olması da ayrı bir gurur ve keyif. İngiltere maçında ilk golde yerimden fırlayıp goool diye bağırdım :)
Şimdi Almanya-Arjantin kapışması olacak tıpki 2006'da olduğu gibi. Ben iki takımın şu ana kadar ki performanslarından Almanya'nın çok daha iyi olduğunu ve tura yakın olan taraf olduğunu düşünüyorum. Almanya'da Boateng diğer oyunculara göre vasat, Arjantin' de ise Maxi Rodrigez berbat bence, Di Maria da sefil. Orta saha çok boş görünüyor, Veron o yaşına rağmen yine en iyisi. Messi büyülü bir oyun ortaya koymasa Almanya turu geçer diyorum. Umarım keyifli bir Mesut-Messi kapışması olur :)