27 Haziran 2010

Hakem Hata Yapmadi.!



Yok hakem hata yapti, 66 intikami, yok top cizgiyi gecti.. Kör bu insanlar. Bu resim cok net ortaya koyuyor gol mü degil mi..

12 yorum:

Unknown dedi ki...

saçma ve gereksiz bi soru ama sence mesut mu arda mı?

Borges dedi ki...

alakasiz bir kiyas ama söyle soralim: Ikisi de bedava, Mesut'u mu alirsin Arda'yi mi ? Her acidan Mesut'u takima alirim.

Borges dedi ki...

eger lig Türkiye Süper Ligi ve Galatasaray ise o takim Arda belki daha cok iyi is yapar, bunu da ekleyelim ve bitsin bu tartisma-

TA dedi ki...

1966 da verilen karar bundan daha vahimdir bence.orda olmayan bir gol gol diye verildi.2010 daki karar bence kararsızlığın sonucudur.iki karar arasında fark var.

TA dedi ki...

örnek vermek gerekirse yan hakemlere verilen talimatta eğer pozisyonda ofsayt olduğuna karar verememişsen yani görememişsen oyunu devam ettirirsin.
bugünde topun çizgiyi geçtiğine emin olmadıkları için devam kararı verdiler.1966 da ise yine hakemler topun çizgiyi geçip geçmediğini göremediler(bence) ama görmüşler gibi yapıp gol kararı verdiler.

Borges dedi ki...

TA: ilginc bir karar ama bu bir acidan bakinca böyle. Sonuc itibari ile yaklasik bir metre iceride olan topun görülememesi de bence yeterince facia'dir.

Iki pozisyonu "gördü.görmesi" olarak ele alirsak haklisin ama görülemeyen pozisyonun netligi acisindan bakarsak olay trajediden komediye dönüsüyor.

TA dedi ki...

bir metre abartı biraz. top net geçmiştir.AMA bu slowmotion da net olarak görülür.normal hızda ani oluşan bir durumdur.ben hakemlerin görüpte vermediğini düşünmüyorum.vede görememesini facia olarak görmüyorum.hızlı gelişen ani olaylar bunlar.hakem pozisyonu slowmotion tarzında süzüp karar vermiyor.yan hakemde köşe cizgisinde değil.gözü ofsayt olup olmadığıyla meşgul.orta hakem karar verecekti pozisyona.

Borges dedi ki...

TA: 44 yil önceki pozisyonu defalarca izledikten sonra bir karara "ancak" varabilyiorum. Bugün tekrarini izlemeden "gol" dedim ben, cizginin diger tarafina düstügünü gördüm cünkü.

44 yilda bir adim ileri gidemeemk acidir. SOrun hakemde de degil, teknolojiden uzak duran anlayistir. Bir saniye icerisinde hakemin saatine net karar gelebilirdi misal Chip uygulamasi en azindan bu gibi turnuvalarda kullanilsaydi.. mesele biraz da budur daha cok

TA dedi ki...

teknoloji işin içine girerse rezalet olur borges.teknolojiyi yönetende insan sonuçta.eğer teknolojiye güvenirsen olmayan golü bile teknoloji sayesinde topu içeriye koyabilirsin.bu daha felaket bir durum doğurur.mesela kamerayı tutan eleman ingiliz sempatizanı ise ufak bir oynama ile farklı bir karar çıkartır.insana güvenmek lazım hatalarıyla.hatasızlık hayatta yoktur.futbolda da yoktur.teknoloji futbola girerse futbol futbol olmaktan çıkar.

orhan babayla noktalayalım:)
hatasız kul olmaaazz , hatamla sev beniii

Borges dedi ki...

TA: Abi neden ? Tenis sporunda uygulaniyor, milim de sorun cikmadi bugüne kadar.. Burada neden ciksin ki ? Tam da tenis de uygulanan model buraya teklif edildi, kabul edilmesi.edilmesi gerekir bence

mre dedi ki...

bence 66'daki olay şüpheli. bana göre gol, başkasına göre değil. ama bu pozisyonu orta sahadan çeksen de gol. yardımcıya hiç bakmasa hakem, gol verirdi bence.

Borges dedi ki...

mre: TA bir acidan hakli. Niyet acisindan degerlendirirsek.. Az önce ben de tweeter da TA'nin dedigini savundum. Onur Erdem de hakli olarak sunu söyledi: Böyle bir hata mi olur ?

Yani bilinmeze dogru gider is. Adam belki gördü, ama görmemezlikten geldi. Niyeti yine ayni..

ya da

66 da ona iceride gibi gözüktü, olamaz mi ? Niyetini hic bilemeyiz demek istiyorum..