2 Temmuz 2010

Brezilya kötü Hollanda iyi ?



Degil tabi.

Ama böyle yorumlar gelecektir yüksek ihtimal

Lakin hesap görülüyor bu dünya kupasinda, onu anladik biz. 1998'de Hollanda oynadigi futbol ile fazlasiyla hem turu hem de dünya kupasini hak eden taraf idi. Lakin beraberlik sonucu penaltilara kalmis ve Taffarel'in kurtarislari sonucu daha kötü oynayan taraf turu gecmisti.

2000'e dönelim ya da 74'e.. Degisen bir sey olmayacak.

Dolayisla oynamasa da kazanmayi yillar yili oynadigi güzel futbolla coktan hak etmistir Hollanda.

Bu turnuvada Brezilya, Hollanda'dan cok daha iyi bir takimdi ve fakat biraz hafife almalarinin sonucunu pahaliya ödedi Dunga'nin takimi. Van Bommel, mac sonrasi yaptigi röportajin icerisinde biz ikinci yari daha iyiydik demek yerine ikinci yari bambaska bir Brezilya vardi söylemini dile getirdi.

Dunga, biraz Kaka'nin formsuzlugu biraz Elano'nun yoklugu ve dürüst olalim biraz da hicbir zaman hesap edemeyeceginiz gollerin sonucu elenmistir. Bana göre Dunga aslinda cok güzel bir is cikarmistir ama tek mac üzerinden oynanilan her mac her sekilde bitebilir.. Ve bu da yaptiginiz isin degerlendirme asamasinda her seyi bir anda tersine cevirir..

Bir gün buraya geri dönüp bakarsam diye not düseyim kendime:

Bugün 1998 ve 2000 yillarinda oldugu gibi sahanin kötüsü kazanmistir bir sekilde. Özeti budur macin.

21 yorum:

Shareef dedi ki...

2. yarı bence çok iyi top oynadı hollanda en azından luis fabiano ayarında bir golcüleri olsaydı 4 olurdu maç :D

jugador dedi ki...

bu maçı kötü oynayan kazandı demek bu maçı gözüyle izlememek demektir.

ikinci yarı kaka'nın kazma bir vuruşundan başka -ki onda da topu taban göstererek almıştır- ne yaptı brezilya?

ilk yarı iyiydi demek tüm maç iyi demek midir?

hollanda ikinci yarı top göstermedi brezilya şaşkın şaşkın ne yapayım der gibi gezindi. böyle mi oluyor iyi oynamak allasen.

aynı şeyi ingiltere yapacaktı almanya karşısında -ki nefret ederim ingiltere'den- hakemler engelledi. o gol verilseydi ve maç 2-2 olsaydı ikinci yarı almanya topu göremezdi bugünkü brezilya gibi.

Borges dedi ki...

Jugador: Ikinci yari ne yapmis HOllanda ? Oynatmama gibi bir bozgunculugun disinda ?

Ne organizasyonu, ne atagi yahu ?

Peki neden Ingiltere ikinci yari oynamamis, top göstermemzligi yapamamis ?

Neden macin basinda yine yapamamis ?

Neden her sey o gole endesklenmis ?

Birak arkadasim bunu. Ingilizler dahi diyor, onlar iyiydi, biz kötü.

Ingiltere yapacakmis da.. Top göstermemis.

Hollanda kazandi, kazanmayi bildi ve bunu istedi. güzel, ama süper top mu oynadi hayir. Bence durum budur.

Ingilterenin Almanya karsisinda daha iyi oynayacagini öne süren ilk kisiyi de bulmus oldum, sagolasin.

jugador dedi ki...

dediklerimi anlamıyorsunuz :/

ingiltere geri dönüş yapmıştı skor 2-2 olsaydı almanya ikinci yarı top göremezdi dedim.

o verilmeyen golden sonra çıkıp top oynamak kolay bir şey değil. her şey uzaktan sallamakla olmuyor öyle. psikoloji diye bir şey var. ben ingiltere iyi oynadı demedim almanya gayet güzel dağıttı ingiltere'yi ama o verilmeyen gol yıkım oldu. zaten çok kötü bir takımdı ingiltere takım bile değildi ama tutundukları son dal da koptu o verilmeyen golden sonra. 2-2 olsaydı muhteşem bir doping etkisi yaratacaktı. anlatmak istediğim bu.

2. si evet brezilya çok kötü oynadı. tek bulduğu gol halı sahada böyle bir hatayı yapsa bir daha çağırmayacağın adamın yaptığı hata gibiydi. nerdeyse 45 metre ara pası gitti.

hollanda yeni defans hattının zaafını yaşadı ilk yarı ama brezilya'dan çok çok da kötü değildi. ikinci yarı hayvan gibi pres yaptıları top göstermediler ve istedikleri golleri de attılar.

brezilya iyi bir takım değil bu turnuvada da güzel top oynadıkları maç yok. skora yönelik ve defansif oynuyorlar bunu brezilya yapınca "ooo brezilya kesin favori" hollanda yapınca " ne yapmış abi bala göt iki gol buldu turu geçti".

bırakın abi bu işleri.

Borges dedi ki...

Jugador: Almanya kirmizi gördü, cok erken ve cok haksiz bir sekilde ve fakat maci kaybetse de topu oynadi. Ingiltere macin basindan ikinci yariya kadar onca zaman icerisinde bu gol yüzünden mi oynamadi ?

Siz verilmeyen bir gol sonrasi atip tutar iken "yakindan" mi salliyorsunuz bize göre ?

Birinci yari Brezilya olabielcek en iyi topu oynadi. Buun ben degil Van Bommel,Sneijder, RObben diyor. Oldukca iceriden salliyorlar..

Biz Hollanda hakkinda ne yazmisiz ? Ac oku arkadasim yakindan "sallamadan" önce..

Hollanda yari finali hakedecek top oynamamistir, Brezilya turnuvanin en saglam takimiydi.

Yenildiler, hak etmislerdir de. 98 de Hollanda hak etmisti ama Brezilya finale kalmisti. 2000 de Hollanda haketmisti ama Italya..

Biz takim tutsak da degerlendirme asamasinda "sallamiyoruz" ne uzak ne yakin.. haberiniz ola

samael dedi ki...

brezilya'nın hatası 1-0 iken laubalilik, 1-2 iken sinir kontrolü konusunda sınıfta kalmaktı.

hollanda hakkında söylenecek fazla bir şey yok. böyle goller atacak bal olduktan sonra yeni zellanda da brasil'i elerdi..

TA dedi ki...

skor futbolun cilvesi.

@jugador
hollanda da brezilya benzer sistemde oynuyor ama hollandanın ileride ne organizasyonu var ne de bireysel performansı.açıkcası efektif değiller. efektiflik konusunda alamanya büyüktür brezilyadan(mesut faktörü) brezilya büyüktür hollandadan.topa sahip olmak başka birşey ileride organize olup pozisyon bulmak başka birşey.hollandanın berezilyanın 10 kişi kalana hücumda yaptığı ürettiği birşey yoktu.biraz 2004 deki yunanistana benzettim hollandayı.fazla bi numarası yok.duran toplar haricinde gol atacağını sanmıyordum hollandanın.öylede oldu.

beklediğim iki iyi efektif takımın(brezilya-alamanya) final mücadelesi bu sonuçla yok oldu.kötü bir final bizi bekliyor.

jugador dedi ki...

1 . yarı brezilya oynayabilecek en iyi topu oynadı diyen adamla futbol tartışacak halim yok.

brezilya ile hollanda'nın oynadıkları futbolun bir farkı yok. ama hollanda'da iki yetenekli (sneijder ve robben)ve dünyanın en iyi mc'lerinden van bommel var.

brezilya'da ise ahı gitmiş vahı kalmış, her defasında adamın koşu yoluna değil adamın gerisine pas atan bir kaka ve en iyi sağ bek maicon ve en iyi defans lucio var.

ikisi de defans yapıyor ama hollanda'nın ofansif gücü ve yetenekli ayakları daha etkili.

hala bana brezilya iyi diyorsunuz. bana brezilya'nın şu maçta süper oynadılar nutkum tutuldu dediğiniz bir maç söyleyin ben de futbol izlemeyi bırakayım bırakın yorumlamayı.

ben sallamıyorum arkadaşım. gerçekleri yazıyorum. abi tamam bana deyin ki kore maçında, fildişi maçında portekiz maçında şili maçında brezilya çok iyi top oynadı deyin.

iyi oynamadan daum'un fenerbahçe'si gibi kazandılar işte. hollanda da brezilya balonunu patlattı. açık ve net.

TA dedi ki...

gana-uruguayı izleyince dünya kupalarında kura şansınında olduğuna inanmaya başladım borges.

jugador dedi ki...

brezilya'nın ne efektifliğini gördünüz allah aşkına yahu. grubunda kuzey kore var ve 3 maçı 5 golle bitiriyor. maç başına 2 gol bile değil istatistiği.

bu mu efektiflik?

ben başka bir dünya kupası izliyorum paralel evrende ona kanaat getirdim.

Borges dedi ki...

TA: Her zaman kura sansi vardir. 2002 de Almanya'nin misal ya da her zaman..

Oypa13 dedi ki...

''Dunga çok güzel bir iş çıkarmıştır'' sözüne kesinlikle katılmıyorum.Balon Melo bugün elinde patladı keza G.Silva.
Hollanda fazlasıyla haketti ve kazandı ayrıca Robben'in varlığı ve tüm planların onu durdurmak üzerine kurulması Sneijder için büyük şans.Çok rahat ve akıllı oynadı bugün.
Robinho beyfendi de Ayık olsun kendisinin ne mal olduğunu unutmadık.Yenilgiyi hazmetmeyi öğrensin azcık salça olmasın sağa sola.

Borges dedi ki...

Oypa13: Skor bu oldugu vakit ne desek anlami olmayacak.

Melo'nun yaptigi asist ortadadir yaptigi hatalar gibi. gereginden fazla bir yüklenme de var buraya.

Cok kimse görmüyor ama misal gol olan korner atisinda Juan'in yaptigi hata da az buz degil. Bombos pozisyonda taca-koernere atmak var iken topu kornere atiyor. bir kere daha izleyin anlayacaksiniz.

Brezilya, birinci yari cok iyiydi, her bakimdan. Kalecini nkurtardigi o müthis sutun akini muhtesemdi. Robben ise aslinda durdurulmustu lakin ikinci yari kendilerine olan güveninin üzerine yedigi gollerle cosan Hollanda turu gecti.

Lakin Ben Hollanda'nin güzel bir oyun sergiledigini söyleyemem. Robben ne yapti mac boyunca ? Etkili olma adina.. Kizmizi karti, hareketliligi filan tamam ki benim sahadaki en sevdigim oyuncudur. Ama bu macta aslinda cok da iyi degildi. Ezdigi toplar ve aldirdigi fauller.. Her iki golde de ismi var aslinda ama bildigimiz robben yoktu bu macta. Kuyt savunma anlaminda iyiydi ve oyun koptuktan sonra..

Sneijder de cok iyi degildi. Van Bommel, Nigel De Jong ve kaleci, sag bekleri.. bunlar güzel olsa da toplama yayilabilmis bir oyun yoktu.

Iyi degil derken kötü degil, bildigimiz gibi degildi.

Golleri "bir sekilde" buldu ve daha cok yaptigi maci tutmak oldu.

Dunga iyi takim cikardi, takim oyunu oynadi ve bu macin ikinci yarisi haric en saglam takim görünündeydi. Bu mac dahil.

Oypa13 dedi ki...

Robinho'nun golünde Melo asist yaptıda yapmasına pası o savunmanın arasına Servet de atardı herhalde :)

Robben pek bişey üretmedi ama sadece Bastos ile savunmadılar onu içeri kat etmesini önlemek için Melo yada G.Silva o tarafa doğru sürekli kaymak zorunda kaldı.Vam Bommel'in bu kadar etkili olmasında ortada ki bu boşluğun etkisi olduğunu düşünüyorum.

Herşeye rağmen hakeden kazandı bence.Luis Fabiano da Milan'da ancak Pes3 de oynar.Saygılar Abi

Shareef dedi ki...

bUGÜNKÜ BREZİLYA YA HOLLANDA DAN İYİYDİ DEMEK MAÇ BOYUNCA OLAMAZ DA..

ARALARINDA FARK BENCE FORVET FARKI FABIANO KADAR FORVETİ OLSA HOLLANDANIN BREZİLYA DAN DAHA İYİ TAKIMDIR BU KUPADA.. HAYATIMDA (32 YAŞINDAYIM) İLK KEZ BEREZİLYANIN YENİLMESİNİ İSTEDİM Kİ BU BEREZİLYA BENİM BİLDİKLERİMDEN DEĞİL KESİNLİKLE.. KİMSE LAF ETMESİN YANİ ALMANYA BEREZİLYA FİNALİ DİYE

Adam dedi ki...

Hollanda bugün iyi futbol oynadı diyen adamın maçı gözleriyle seyrettiği şüphelidir. Maç öncesi Hollanda kazanacak demiştim ama bu denli kötü futbol beklemiyordum.

aydın dedi ki...

Bu Brezilya için tartışmaya bile değmez bence.İngiltere'nin bir Fabiano'su bile yok, belki bir kedisi bile yok, Dunga efendiyse elindekileri kökünden budadı.
1994-Dunga-Parreira diyorlar, Brezilya ilk kez defansif oynamıyor, 2002 de defansifti de yıldızlar patlama yaptı.
94'te Romario-Bebeto-Rai
2002'de Ronaldinho-Ronaldo-Rivaldo
2010'daki sefalete bak, Fabiano-Robinho-Kaka.
Dunga terecilere tere satmaya kalktı, yemedi.

mre dedi ki...

İlk yarı Brezilya ikinci yarı Hollanda oynadı. Hollanda'ya hak etmedi demek ilk devreyi izledikten sonra ikinci yarı uyuyup maçın skoruyla uyanmak gibi bir şey herhalde.
Evet 90 ve 98'de hollanda hak etmiştir de bu maçın 90'daki İtalya Hollanda maçıyla yakından uzaktan alakası yoktur.O İtalya o günkü Hollanda'dan bir araba dayak yemiş Toldo'nun elleri ve Hollandalıların beceriksizliği yüzünden tur atlamıştır. Oysa bugün ikinci yarıda Brezilya resmen aciz durumlara düştü sinirlenmelerinin ve gittikçe oyundan düşmelerinin sebebi de Hollanda'nın üstünlüğüdür.

Not: tabi ki gözlerimle izlemedim :)

aydın dedi ki...

Bu arada İnterlilerin laneti sürüyor.
İtalya-Kamerun-Sırbistan-Gana-Brezilya..
Sanırım Maradona'nın olayı buydu ama Milito'yu almamak için bahanesi olmayınca mecbur kaldı.
Yarın Almanya kazanırsa bundan kazanır.

aydın dedi ki...

Hollanda finali göremeyebilir aynı sebepten, bu maçta lanet karşılıklı nötrlendiği için geçmiş olabilirler (fazla uzatmayayım)..

Borges dedi ki...

Aydin: Bilincli yapmadigin sürece yirmi yorum da olabilir, sinirlama yok.

Futbol bu, herkes mutlaka bir yerde haklidir, farkli bir sey görmüstür diye bakmak gerekir, ben öyle bakiyorum. Bir anligina karsidaki "dogrudur" diye..

gelistirir. beni de sizi de.