1 Temmuz 2010

Ingiltere'yi Yikan Gollerin Acilimi.!



Almanya'ya bulundugum süre alti ayi gecince Türk Ehliyetini Alman Ehliyetine dönüstürmek zorunda kaldim. Hem pratigi hem de teoriyi yeniden Almanya kosullarinda yapmam gerekiyordu. Imdi, teoriyi hatasiz bir sekilde gecer iken direksiyon konusunda ufak bir sorun vardi. Sinavdan iki gün önce ne olur ne olmaz diyerek bir kereligine direksiyon dersi aldim, sadece bir kez.. Hoca beni "bisikletliler" hakkinda öyle bir korkuttu ki.. Aslinda hakliydi.. Bisiklet yoluna dikkat etmiyordum zira benim ülkemde böyle bir sey yoktu. Burada adim basi bisiklet yolu ve sürüyle bisikletliler.. Lakin hocanin da tavri beni fazlasiyla strese soktu. Alti aydir sorun yoktu aslinda ama yine de diyorduk. Iki gün sonra bu korkuyla sinava girdim.

Kaldim.

Neden biliyor musunuz ?

Kirmizi isikta, saga dönebilecegimi gösteren yesil levhanin oldugu bölgede gözüm sag taraftaki bisikletlileri kontrol eder iken asli tehlike olan ana caddeye hicbir sekilde göz atmadigim icin. Gereginden fazla bisikletlileri düsünüp onun korkusunu yasadigim icin..



Ingilterenin durumu da biraz buna benzedi aslinda.

Iki gün önce hos bir Alman bloguna rastladim.Terry'nin Almanyanin attigi ikinci golde gereginden fazla Özil korkusu yasayip onu durdurayim derken oyuncuya pres yapma hamlesi ile bos biraktigi alana Thomas Müller'in kacisini anlatiyordu.

Ayni sekilde ben birinci golü de bu minvalden degerlendirmek isterim. Neuer topa vurdugunda Terry Özile basayim derken arkasini bos birakti. Klose de o boslugu cok iyi degerlendirdi.

Ikinci golde ise.. Müller, Özile verir vermez Terry bölgesini terkederek Özile baski uyguluyor. Özil, topsuz alanda müthis bir seziyle Terry'nin bosalttigi alana kacan Müller'i görüyor ve arkasindan gol geliyor. Golün acilimi gereginden fazla "Özil" korkusu.. Onu etkisiz kilma adina arkasini sürekli bos birakiyordu.

Portekiz benzer hamleleri "Pepe" ile yapar iken iki tane dörtlü savunma hatti olusturuyor. Topa sahip olan oyuncuya yapilan benzer baskida Pepe, herhangi bir yerde bos bölge olusmasini saglamiyor. Arkasinda kendisinden bagimsiz dörtlü bir defans hatti var. Pepe, Özgür adam, her yere yardima gidebilir, kalabalik olusturup rakibi ni etkisiz kilabilir iken bu bosluk yaratmiyor. Burada Terry her Özil'e gidisinde Özil o bos alana kacan oyuncuyu görüp gole dogru sürükledi takimi..

Bu bakis acisiyla bir daha seyredin golleri derim ben.

Her seyin fazlasi zarar.. Korkunun da cesaretin de.. Her seyin..

Hiç yorum yok: