2 Temmuz 2010

Beni Maradona Kovdurdu.!



1983 yilinda Barcelona'nin basinda olan Udo Lattek kovulur. Neden ?

Disiplin manyagidir ve Maradona karsisinda otoritesini korumak ister. Antrenman bitiminde aksam yedide otobüs gidecektir. Kim eksik.? Elbette Maradona.. Lattek, onu bekleyebilirdim elbette lakin o zaman otoritemi kaybederdim diyor bugün.. Maradonasiz bir sekilde otobüsü zamaninda kaldiran Lattek, sonrasinda yildiz oyuncunun sikayeti sonrasi Barcadan kovulmustur..

Keza bu kovulmanin icerisinde bugün Magath'in hala devam ettirdigi agirlik toplariyla yapilan idmanin da etkisi var.

Her gün antrenmana baska bir arabayla geliyordu diye hatirliyor Lattek..

Bu kötü hatiraya ragmen Maradona'nin özellikle Almanyada cok da fazla bulamayacaginiz ölcüde iyi ve güzel bir insan oldugunun altini ciziyor. Bizim de dedigimiz yanlis yapmamis bir insan degil, yanlislariyla da sevilecek bir karaktere sahip olmasidir.

Son olarak Maradona diyor Arjantinde öyle bir kult figür olmustur ki onun oradaki degeri benim, Beckenbauer ve Lothar'in Almanyadaki toplam degerine ancak denk düser diye bitiriyor Bild'e verdigi kisa röportaji hocalarin hocasi Udo Lattek..

Kendisini kovdurmasina ragmen hakkinda Lattek güzel seyler söyleyebilir iken biz neden sevmeyelim ki ? Di mi ama..

8 yorum:

il Capitano dedi ki...

Di mi yazmayalım abi bloglarda :) Direk Ömer Üründül geliyor aklıma güzelim posttan aklımda Ömer Üründül kalmasın ama di mi :D

stalker dedi ki...

nerde okudum hatırlamıyorum; bizim schuster de maradona ile ittifak halindeymiş lattek'in kovulmasın olayında. onun da parmağı var diyorlar.

aydın dedi ki...

Peki Bayern'den ayrılma sebebi?

TribunselSevda dedi ki...

Bu adam için kötü konuşan taş olur :)

atesinsesi dedi ki...

futbol oynamak değil seyretmek çağında futbol taraftarlığı eşittir serserilik. ben eski bir futbolcu olarak bugünün bu piyasalaşmış ilişkilerinde kimsenin sporu kardeşlik olarak eğlence olarak yapmadığını, maradonanında sevilecek yanlarının reklam olduğunu düşünüyorum.

Borges dedi ki...

il Capitano: Bu yaz iyi Ömer Üründül yapti ülke Hadi bakalim:)

Stalker: Schuster de biraz disiplinsiz oldugundan Lattek gibi otorite manyagi bir adama vardir ortak tavirlari.

AYDIN: Giris-gelisme sonuc.. Bayern de üc kez üst üste sampiyon oldu.. Öncesinde de var bi o kadar.. Bir gün herkes ayrilir:)

atesinsesi: Yahu Maradona'nin yasami ortada. Daha dün biz "Öldü" diye biliyorduk bir gece yarisi komaya girince.. Yasadigi hayatin reklami olmaz ki ? Genel bir tavirdan bahsediyoruz, hatasiz cok güzel bir akildan, karakterden degil. Halki ile kurdugu iliskiden sistemin icerisinde aldigi ya da almadigi role kadar.. Fidel'den karakola düsmelere, kokain'den oraya buraya kadar.. Renkili bir hayat degil midir ? Diger tarafa bakalim: Pele,Platini..

On kere Maradona derim ben, yüz kere.. Kimin hayatin okumak istersiniz ? Kimin filmine bakmak istersiniz ?

Osman dedi ki...

borges, ben alman medyasindaki maradona resmine uyuz oluyorum. ciddiye alinmaz, sevimsiz, deli bir adam gibi yansitiyorlar kendisini.

sorunlu, kafayi ütülemis bir mezcupmus gibi.

bence bunda almanlarin onun gibi bir degere sahip olamamalarinin kiskancligi yatiyor.

misal, baska ülkelerde, biz türklerde de olsun, maradona futbolun ortak degeri olarak görülür ve sevilir. almanlar daima "arjantinin futbol ilahi maradona" diyerek, maradona'nin büyüklügünü kendi ülkesine sinirlandirir. bu bence futbola ve futbol sevgisine ihanet... (cok agdali bir son cümle oldu)

sende de buna benzer bir izlenim var mi?

Borges dedi ki...

Osman: Son dönemde rakip olmasindan ziyade "teknik direktör Maradona" icin belki.. Lakin futbolcu maradona adina böyle bir sey söz konusu degil. Loddar'in hakkinda söyledikleri, Schuster'in, onun bunun hep güzel ve özel bir adam olduguna dair..

Lakin su teknik adam Maradona konusunda özellikle son dönem dedigin gibi bir bakis acisi mevcut.