2 Temmuz 2010

Anilar Düstü Pesime..



Ülkeye olan tek ziyaretin icerisinde yeri geldi dilimden düsürmedigim telafuzu ile tükkan bile diyemedik..

"ge$eft.. ge$eft.. Türkcesi neydi bunun ?"

Yillar yili cevresindeki alamanci akrabalariyla "Sen evine aynfah mi gidiyorsun, eheheh" diye dalga gecen adam ile yasamin dalga gecmesi bir yana anilarin, hatirlayan özneye olan uzakligini düsünebiliyor musunuz ?

Ayari kacmis bir intikam bu.

Anilar pesime düsüyor sürekli.. Rahatsiz ediyor, uyutmuyor, yedirmiyor, icirmiyor ve bazen yasatmiyor. Tedavisi olmayan kanserli hasta gibi hissediyorum kendimi cokca zaman.

Yarinlar muhabbetinin bayginlik verdigi noktada da bugünler de dünlerin yarinlari degil mi diye yaklasan insanlar haklidir aslinda. Bugünler de gelecekteki günlerin "anisi" degil midir, degerini bilmek gerekir. Daha da dogrusu cok da fazla sorgulamadan, gecmise de takili kalmadan yasamak lazim gelir ve fakat bizim yasam biraz baska, cok fazla sansin yok bu konuda.

Iki farkli ülke, haliyle farkli kosullarin yarattigi iki baska benlik, basbaya bildigin iki birbirinden zit yasam. Nasil digerine biraz da terketmisligin vicdan azabinda hüzünle bakmazsin ki ? Nasil digerine özlem duymazsin ki ? Birisi kara digeri beyaz ya da tersi. Sorgusuz sualsiz yasayip gitmek gibi bir sansin yok ki.. Misal birisinde "deden" var, digerinde yok.. Birisinde umutlarin var, digerinde öldürücü gercekler.. Birisinde ihtimal, digerinde o bile yok.. Birisini yasayan özne digerinin nesnesi olmus artik. Birisinde sürekli hayal kuruyorsun, digerinde kurulan hayalleri gerceklerle öldürüyorsun..

Aslinda hangi birisi iyi, kötü bunlarin da önemi yok. Cünkü iyi-kötü diye bir sey yok, hatirlamak var.. Hatrina getirdiginin bir daha hicbir zaman yasanamayacaginin "bilinci" var. Anilar var pesine düsen.. Onlarin oldugu yerde cirilciplak, cevrendeki her seyden on kat büyük kolay secilebilir bir hedefsin sen. Ne oldugu önemsiz, yasandi ya ? Bugün yasadigina o kadar aykiri oldugun icin hafizanda sürekli seni rahatsiz ediyor ya ? Artik pesine düsülecek bir hedef degilsindir zira..

kiskivrak yakalanmissindir artik sen..

*Unutmadik seni Kazim Koyuncu, bilesin..

Hiç yorum yok: