3 Temmuz 2010

Almanya - Arjantin : 4-0



Almanya bir baska büyük takimi da dört gol ile turnuvanin disina cikardi. Turnuva öncesi beklentileri en azindan bugün karsilamis oluyor. Gelecegin takimini kurar iken bugünü kacirmadan , bugünün icerisinde olarak bunu yapmasi takdire sayan.

Bizim sevdigimiz tabir ile Panzerler her zamanki gibi maca basladi. Messi'nin basina adam dikmedi, alan savunmasi ile ama en cok da hucum ederek savundu kalesini. Erken gelen gol ile geride alani daraltip hizli ama en cok da organize hucumlarla, kombinasyonlarla ileriye güzel cikislar yapti. Klose'nin kacirdigi gol, bir bakima macin ilk bölümünün kirilma noktasi olur iken ayni zamanda aslinda Maradona'ya maci cevirme sansi veriyordu zira ilk yirmi dakika Almanya sahada antrenman havasi icerisinde hucumlar gerceklestirdi..

Almanya'nin Arjantin ve hatta ispanya haric diger takimlarla arasindaki en büyük fark kisaca Bastian Schweinsteiger olarak özetleyebiliriz. Schweinsteiger, defansif acidan almanyanin sigortasi olur iken daha da önemlisi oyun kurma esnasinda öne cikip diger ön oyuncularini geri getirmeyecek derecede yerlesim almasini sagliyor. Buna mükabil bu macta özellikle Messi topu almak icin geri gelmek durumunda kaldi zira Mascherano'nun ya da icte oynama gayreti gösteren Di Maria - Rodriquez'in topu dagitma -Xavi- özelligi yok. Top ileri tasinamadigi ve karsida sizden korkup da geride yerlesim alan bir takim da olmadigi vakit en önemli özelliginden vazgeciyor Arjantin. Messi ve driplingler vasitasiyla oyunu ileri tasirken iyi yerlesim almis Almanya cok da zorlanmadan akini kesip kendi akinini baslatabiliyor. Akini kesen oyuncu, topu dagitacak oyuncuyu aramiyor, bizzat kendisi bunu yapabiliyor ve bu da oyunun Almanya adina hizinin arttirilmasinin en önemli nedeni. Khedira ciktigi vakit yerine giren aslinda Mesut gibi Marin gibi ofansif orta saha olan Kroos.. zira Löw'ün belki de en önemli farki onun lugatinda "süpürücü" diye bir mevkinin olmamasidir..



Almanyanin öndeki hareketli dörtlüsünün islerligi dahi defansif orta sahalarinin oyunun her alaninda topu tasiyabilecek pas yeteneginin olmasidir. Oyun sagda sikistigi anda Schweinsteiger diger kenara topu tasiyabiliyor ki ilk golün bu kisaca özetidir. Enlemesine sahanin tamamina yayabilmelerin nedeni onu dagitabilecek pasör defansif orta saha/oyun kurucularindan olusmasidir takimin.. Löw bunun icin yeteri kadar mücade etmis ve cesitli elestirilere de gözünü kapamistir.

Almanya'nin attigi iki Klose golünün birisinde Müller, digerinde Mesut önemli roller oynar iken Mesut'un misal sahadaki benzeri Messi'den 2,4 km fazla kosup Schweinsteiger'in 200 metre gerisinde en cok kosan adami olmasinin da bu güzel oyunda payi oldukca fazla olsa gerek.. Bugün "Kahraman" degildi belki Mesut ama ayni zamanda Alman ataklarinin hemen hepsine katilim gösterecek kosuyu saglamasi da kesinlikle takdire sayan bir kondisyon artisi göstermesidir. Müller-Özil ve kamat degistirmese de geriye yardim eden Podolski iyilerdendi bugün..


Arjantin Dunya Kupasinin basindan bu yana dile getirdigimiz üzere üc benzemez orta sahasiya oyuna Almanya ya da Ispanya gibi bir hakimiyet saglamasi mümkün degildi. Sadece oyunu önde kurduklari zaman Di Maria'sindan Tevez'ine kadar muhtesem bir hucum hattina sahip olacak idi ve fakat Almanya karsisinda topun öne tasinmasi en önemli problem idi. Veron'un oyuna girmemesi bir yana 1-0 iken, top bir oraya bir buraya tasinir iken Messi'nin kosu yoluna topu atacak tek bir adamin dahi olmamasi onu geride tuttu ve savunulmasi kolay bir oyuncu konumuna getirdi..

Ikinci önemli elestiri noktasi ise Otamendi. Bir bek bölgesinde Zanetti gibi bir yildizi almama elestirisine ancak ve ancak oraya koydugun isimsiz bir oyuncuyu motivasyonunla büyütüp baska bir oyuncu ortaya cikarirsan karsi durabilirsin. Üzerine bir onu bir bunu denersen insanlik hakli olarak Zanetti ile niye sabitlenmedik ki sorusunu soracaktir.. Eger bugün Löw defansif orta saha problemi yasasaydi hemen herkesin Frings vardi haci diye yaklasim göstermesinin olagan oldugu gibi. Nedenler önemsiz.. Birisi motivasyon digeri oyun felsefesi acisindan hocalar kimi yildiz oyunculardan vazgecerler halkin tepkisine ragmen ve fakat sahada "nedeni" görmek isterler ve bugün Maradona elestirileri hakli bir sekilde yükselecektir..

Messi, Mesut'dan daha yanlis oynayan bir insan olmamasina ragmen pas yüzdesi acisindan Mesut'un yüzde 14 gerisinde kaliyorsa bu teknik adamin yerlesim ve taktik acisindan ne kadar dogru veya yanlis yaptiginin en önemli göstergesidir..




Klose'nin ayakta kalan oyuncularin basinda gelmesi, Löw'ün ne kadar dogru karar verdiginin belki de en önemli kaniti. Macin iyilerindendi ve 14 golle Gerd Müller'i yakaladi. Iki gol daha atarsa Ronaldo'yu da gecerek tarihin en basina ismini yazdiracaktir. Bunu hani dürüst olalim oyunculuguyla degil de -Ronaldo degildir o- karakteriyle hakediyor, varsa böyle bir kategori.


Ve Maradona: Thomas Müller atlet olmadigi gibi Almanya da fizik mücadeleye dayanan bir oyun oynamiyor. Kolay degil üc tane on numaravari oyuncu koyuyor kadrosuna. Defansif orta sahasi bile on numaradir(Kroos) Dahasi Müller atlet de degildir aksine; Nerede duracagini ve ne zaman ne yapacagini cok iyi bilen, her seyden ortalamanin üzeri olan degerli bir oyuncudur. Bu sekilde anlamani istemezdim sahsen..

Almanya üzerine düseni fazlasiyla yapmistir; On yillik bir gelecegin bugün temellerini atmistir. Final gelirse bu "erken basari" olarak kaydedilecektir sadece..

23 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Miroslaw en uç oyuncu olarak, 30 yaş üstü bir adam olarak, bugünkü mücadelesiyle, yaptığı savunma katkılarıyla inanılmazdı. Goller derseniz o bir golcü zaten Ronaldo değildir ama golcüdur

xander dedi ki...

seçimine saygı duysamda bu tür maçların böyle bir tertiple kazanılamayacağı yine yeniden ortaya çıktı.Schweinsteiger için söylenecek fazla söze gerek yok.
maradona şimdi cambiasso ve zanetti nin önemini anlamıştır umarım.
Müller yarı finalde yok.löw sanırım Trochowski yi düşünüyor.

alperensaylar dedi ki...

lahm 71 milli maç 27 yaşında, schweinsteiger 78 milli maç 25 yaşında, mertesacker 68 milli maç 27 yaşında, podolski 79 milli maç 42 gol 25 yaşında...işte almanya niye başarılı.

almanya eskiden sıkıcı oyun oynardı(italya kadar olmasa da) ve kazanırdı. artık sempatik bir takım ve iyi oynayarak kazanıyor. bence en büyük fark bu şu anda.

alperensaylar dedi ki...

abi bi de "loddar" ın açıklamaları var sanırım hıncal misali eleştiriyordu almanyayı. bence o da etkili şu anda almanyanın başarısında:)

sceamgid dedi ki...

mesut bence cok kotu oynadi bugun,cok yorgun gozukuyordu,iyi olsaydi cok daha erken kopardi mac,bu arada yuzde 14 dogru degilmis gibi geliyor bana,messi fazla pas hatasi yapmadi cunku.
ayrica bugun messiyle mesutun yerlerini degistirsek arjantin en assaga 10 yerdi messide evrenin gelmis gecmis en iyi futbolcusu ilan edilirdi. maradona ruyadan uyandi yil 1986 degil 2010 futbol degisti artik,gunumuzun futbolunun gerekliliklerini yapmazsan(omer urundul gibi oldu:) almanyadan 4'de yersin bolivyadan 6'da yersin ,motivasyonda bir yere kadar.ss macin adamiydi.en cok messiye uzuldum yapilan elestirileri haketmiyor,kupada ve macta elinden geleni yapti ,bence arjantinin kupadaki acik ara en iyi oyuncusuydu.arjantinde yine messiye yuklenecekler sanki taptıklari maradona oynasa sonuc farkli olacakmis gibi.tevezi sevsinler mac boyunca bosa kosan tevezi,belesten 4 gol atan higuaini.
neyse almanya br dahaki turda muhtemelen ispanyayı bulacak karsisinda,ama ispanya arjantin degil,almanyanın en guclu yeri orta saha ,o macta orta saha ustunlugunu ellerinde tutamazlarsa,buyuk takimlara 4 ata ata geldikleri kupadan yari finalde elenme ihtimalleri yuksek.bide macin belli bolumlerinde uykuya yatiyo gibiler ,organize olamayan arjantin karsisinda cok acik vermediler ama ispanyaya karsi bu hatayi yaparlarsa torresin guizalik performansina devam etmesi icin dua etmeliler.

Pan Monroe dedi ki...

4-0 biraz kırıcı olmuş. Rahat kazandı diyebilirsin, Güzel goller oldu diyebilirsin ama direkt 4-0 kırıcı. Öncelikle bu noktada bir eleştiri yapmak istiyorum.. .)

Almanya bildiğimiz gibiydi ve haketti,ki bunu çok güzel özetlemişsin. Arjantin içinse değerlendirilmesi gereken başka şeyler var.

Bir takım düşünün ki, 3 lü savunma önünde iki kenar oyuncusunu kulvar beki olarak kullanıyor . Turnuvaya böyle başladı Arjantin ve kopuk oyunun içindeki deli aksiyonları getiren de buydu. Üstelik libero oynamaya müsait bir emniyet sübabı (Samuel) de Mascheranoyla beraber savunmanın forvet hattından kopmasını engelleyip o bloğu diri tutuyorlardı. Pozisyon da verseler oyunun içinde kalıyorlardı ki bu çok önemli.

Şimdi bu takım birden bire dörtlü savunmaya dönüyor, Samuel yok, ve kenarlarında bek bile olmayan iki stoper orjinli adam oynamaya başlıyor. Otamendi aslında iyi bir oyuncudur ama birden bire böyle bir maçta böyle bir düzen değişikliğinde şaşkın ördek gibi kaldı, bunu kaldıramayacak kadar da genç.Dolayısıyla maç öncesi hepimiz Lahm'ın De Maria önündeki erkliğine öngörürken, Podolski Mesut ve Müller Otamendi'yi bitirdiler resmen. Kalleş Löw madeni iyi keşfedip kurgulamış maç öncesinde :) 3 lü savunmada o bölgeyi Demichelis ve Guiterrez paylaşırken, ortadaki +Veron faktörü de devreye girince işler bu kadar çığırından çıkmıyordu.

Ben Zannetti tercihine hiçbir eleştiri getirmiyorum, bu saatten sonra bunun bence bir anlamı da yok. Zannetti'li Arjantin'i de çok izledim,bu takım 20 senedir yarı finale kalmıyor zaten. Ama eleştiriye de saygı duymak lazım ki en başta Maradona duymalı pek tabi. Ve Lakin, bana göre Arjantin budur. Gol de yiyebilir. Kötü savunması da olabir. Fakat gol atma başarısını gösterip rakibi önde tehdit edebilmeliydi. Maçın 5-10 dakikalık bölümünü ve Piranha Tevez'in agresyonunu saymazsak bunu hiç yapamadı.

Maç öncesi Messi'yi konuşurken "yüksek sezgi" ve "akıl" arasındaki farktan bahsediyorduk.
Cruyff bu ayrımı Rijkaard ve Gullit için yapmıştı Ajax'ın başındayken. Messi'nin üstüne bir oyuncu yok günümüzde. Ama işte, o kadar "düşünerek" oynuyor ki, her hamlesi o kadar bilinçli ki, bazen bu bilinç yeteneklerinizi tıkamanıza sebep oluyor tuhaf bir şekilde. Belki Messi kendini Tevez kadar akışa bıraksa bu maçı çevirirdi Arjantin. Ama tabi o zaman da Messi olmazdı :) Tebrikler Almanya. Bana göre dünya kupası çok yüksek ihtimal sahibini bulmuştur artık.

Borges dedi ki...

sceamgid: Messi kesinlikle kötü bir turnuva gecirmedi ama ondan bagimsiz gerceklesen durumlar icin yapabilecegi cok fazla bir sey yok. Mesele zaten Messi'nin geri gelmesini saglayan anlayisa müdahale edilmemesidir.

Mesut iyi degildi ama cok kötü de degildi. istatisikler de mac yazisini yazar iken ZDF kanalinda Messi-Mesut istastigi verilirken aldiklarimdir, göz yanilmasi filan olabilir ama sanmiyorum. FIfa.com dan kontrol ederim..

Populardemaind dedi ki...

bugun gercekten Bastian Schweinsteigere hayran kaldim diyebilirim bi topcunun bir macta yapilmasi gereken herseyi yapti.Yalniz bir noktayada deginmek gerekirki oda Mullerin sari kartinin gercekten agir oldugudur ki bugun Alman milli takimi faullere fazla bulasmadida .Yalniz abi gecen mactada oldugu gibi bu mactada Sol bek sorunu almanyanin devam ediyo gozuktu mac koptuktan sonra oyuna giren Jansen sanki daha iyi gozuktu ama tabiki bu macin o anki durumuylada alakali olabilir diye dusunuyorum. senin dusuncenide almak isteriz abi bu vesileyle :)

Borges dedi ki...

Pan Monroe: Zanetti elestirisi olmamasi icin onun yerine sürekli oynayan ve eksikligini hissetirmeyen, oyun icin önemini anlayan bir futbolcu olmasi gerekir. Zanetti almayip oraya bir guiterrez i bir otamendi yi koyarsak bir yanlis yapilmis demektir..

Neden almadin demem, ama turnuva icerisinde nedenini görmek isterim herkes gibi. Yoksa almamasinin cok nedeni var ki hepsini burada yazdik

Ic oyuncu yetersizligi diyebilirim.

Almanya hali hazirda iki kenardan da akabilir. Özil bu acidan önemlidir zaten bir saga bir sola girdi olmadi Müller girdi. Schweinsteiger ilk golde oldugu igbi oyunun yönünü tek ve etkili bir pasla degisitrebiliyor dolayisla saha nin enlemesine tamamina hakim olabiliyorlar..

Defansif oyun kurusu orta sahalari nedeniyle..

BIr tane Arjantinde olsa; Messi cikmasa, bir tevez bir Messi sürekli yoklansa Barca misali.. cok güzel olabilirdi ama geri ikili.. Farki ortaya cikaran..

Cunku hucum gucu olarak güclü ama bunlari oynatan bir oyuncu olmasi gerekir.Temelde sorun buydu..Messi geriye gelirse anlamsizlasiyor cok sey.

Borges dedi ki...

Populardemaind: Bak, bu DK öncesi yapilmis Almanya analizim. Soruna da cevap olacaktir kesinlikle.

http://ntvspor.net/haber/falso/18944/Almanya

En bastan Lahm burada denenebilir ve orada kötü olan Boateng asil mevkisi olan Sag beke gecer´, problem bir neviu halledilmis olurdu. Ama iste Badstuber denemesi, aradan gecen zaman ile Lahm'in uyumunun bozmak istememesi böyle sag beki sola atmak gibi zorlama oldu.

Boateng defansif acidan iyiydi ama yine de sorunluydu, üc kez macin basina oradan delindi bir sekilde ama formsuz bir arjantin vardi sahada..

Dedigin gibi hala ve inatla orasi problemli. Ben Jansen yerine -acik oyuncuduru o bana göre, bek degil- Dennis Aogo'nun oynatilmasi taraftariyim bu saatten sonra.

Adam dedi ki...

Messi daha ne yapsın. "Ulan Maradona!" demek istiyorum ama diyemiyorum çocukluk kahramanım olmasından sebep.
Bir de Mesut'un başarısıyla niye biz gururlanıyoruz onu anlamıyorum :) Türk asıllı olması onu bizden birisi yapmaz, sonuçta adam Alman vatandaşı.

Borges dedi ki...

Adam: Neden alman milliyetcileri, nazileri Almanyayi tutamiyorsa ben de o yüzden tutuyorum.

Neden Türk milliyetcileri Mesut'u sevmiyorsa ben de o yüzden seviyorum ve Messi de Maradona da candir..

sembolist dedi ki...

Borges sormak istedğim bi konu var;Almanyada,tv'lerde mesut özil'e hitap edilriken formanın arkasındaki Özil mi,yoksa mesut mu kullanılıyor?(belki saçma bi soru:)
Bu yıl mesut, Werderde kalablri mi?

Borges dedi ki...

Sembolist: Daha cok Mesut benim gördügüm..

BArcelona ciddi bir sekilde ilgileniyor, Hlebi verip seneye bremenden almak istiyor. Yani bir sene Bremende kalir Barca mali olarak. Cok da makul bir anlasma.. Kalmayabilir Bremende (ihtimal cok yüksek)

sceamgid dedi ki...

aslında maradona bu kadro yapısı ve oyun stilinde(esas sorun bunlarda zaten) bence messiyi dogru yerde oynatti,cunku elemelerde messi 2. bir forvet gibi oynuyordu daha cok serbestti, ortaya gelip top alip oyun kurmak yerine topun ilerde ona gelmesini bekliyordu,aslinda messi icin daha iyi gibi gozuksede tam tersi oluyordu cunku orda messiyi ilerde etkin bolgede topla bulusturamiyolardi,veron messinin bugunku gorevinide ustleniyordu ama messiyi aralara kacirmak bir yana topu bile zor ulastiriyolardi,aslinda bu takimin ihtiyaci olan adam riquelme,ozellikle milli takımı birakmadan once cok fazla messi ile birlikte oynamamasina ragmen cok iyi anlasiyolardi,o zaman farkli bir arjantin vardi,isin garibi riquelme maradonanın istediklerini yapamayacagi icin milli takımı bıraktıgını acıkladı,istedigi riquelmeninde defans yapmasiydi,yani bugun messinin oynadigi gibi oynayip ustune defans yapmasini istiyordu maradona riquelmeden,halbuki messi bu kupada hic defans yapmadi,zaten defans yapmamali messi,yoksa hucum performansi azalir.elemelerdeki maclari izlerken aklimdan gecirmistim,bu adam messiden aynı anda iki ayrı mevkideki oyuncu olmasını istiyordu,tabiki boyle birsey mumkun degil,elemlerde aimari cagirdi bir ara , o zaman biraz umitlendim,eger bu takimda messinin yerinde aimar oynayip messide ilerde oynasa arjantin cok farkli bir takım goruntusu cizerdi,hic olmazsa pastore'u deneyebilirdi bu bolgede.
arjantin guclu takimlarla hazirlik maclari yapti ve kaybetmedi,almanyayıda yenmislerdi,mesala tevez o maclarda orta sahaya yakın ve daha defansif bir gorevle oynuyordu,ben bugunde oyle oynarlar diye tahmin ettim ama maradona ruyalara dalmisti,onunda sansizligi ise almanyanin cok erken duran topdan gol bulup ruyayi kabusa cevirmesiydi.
bu arada tevezi yine elestirmeden gecemiycem,goller atti,cok mucadeleci,cok hirsli, cok kosuyor ama bu yuzden cok yoruluyor ve topu kapincada hucuma donuk olumlu isler yapamiyor,teknik becerisini sergilemesi gerekirken guclu fizigini kullanmaya calisiyor,bence onun yerine orta sahaya bir oyuncu koysa herkes yerli yerinde oynasa di maria ve maxi kanatta oyanaybilse yada en azindan tevez yerine aguero oynasa arjantin acisindan daha iyi olurdu.
2006'da maradona tribunlerdeydi,oylede kalmaliydi galiba.

alperensaylar dedi ki...

abi o değil de bi ara şu senin loddarın da açıklamalarını yayınlasan çok konuşuluyo da merak ediyorum:)

Pan Monroe dedi ki...

@Borges
Performansının sebebi bu olabilir, ama biz Messi'ye "başka" diyorsak o bölgeye inmesi şart zaten Messi'nin. Dünya kupasının raconu her zaman bu olmuştur. Nitekim senin de dediğin gibi bugünkü maçta belirleyici unsur Bastia oldu, Mesut değil. Neden? Çünkü oyunun kalbi orası,serpildiği yer orası. 3. bölge ise kesitlerin bölgesidir, anlık aksiyonlara bakar.Bir adım sonrası gol pozisyonu demektir ve yetenekli adam orda bir irade ortaya koymaya çalışır. Örneğin bugün Di Maria da bu aksiyonları denedi, kendine şanslar da yarattı. Ve Messi bu işin de en iyisi olabilir, ama onun yeri orası olmamalı. Oyunun sıkıştığı her yerde olmalı. Bunu yapabilecek bir çocuk çünkü. Bugün Mesut'un Messi'den daha çok koşmasının sebebi çok basit; skor üstünlüğüyle beraber gelen,ki skor eşit olduğunda bile derinlik kazanamayan geniş Arjantin yaylaları. Mesut'un katettiği mesafe Tevez'in insan üstü mücadelesiyle kıyaslanamaz benim için bu bağlamda. Peki Messi bu yaylaları bulamadığında, 3. bölgede top mu bekleyecek sürekli?
Şu an 24 yaşında,bunu ne kadar iyi yaptığı ve performansına etkisi tartışılabilir, ki bana göre geriye gelmesi Messi'yi etkilemiyor,büyük futbolcu olma yoluna sokuyor.

Hep söylüyorum. Zidane hem Xavi'nin, hem de
Messi'nin yaptığı işi yapıyordu Fransa'da.Bu yüzden Zidane ve Xavi aynı takımda olmaz, olmamalı da.Ve bu yüzden Zidane asla Barcelona'da oynayamaz. Hagi, bulunduğu dönemde Barca'nın en iyi oyuncusu olduğu halde neden oynayamadıysa o yüzden. Zamanında Rivaldo'yla kıyaslanırdı,olmadı Ronaldinho'yla kıyaslandı, Kaka'yla kıyaslandı.. 10 sene sonra tam anlamıyla dank etti kafalara herifin ne kadar bambaşka bir dünya olduğu. Ben bu ışığı birtek Messi'de görüyorum bugün. Ve Messi bariz bir şekilde Barcelona kabuğunu kırmak için çabalıyor Arjantin forması altında. Öyle bir geleneği kırmak çok güç ama çabası bile çok umut verici.

Adam dedi ki...

Arjantin yoksa Hollanda-İspanya finali ile teselli bulabilirim sanırım.

samael dedi ki...

peki löw'ün oyun anlayışı ve dehası ispanya orta sahasına söker mi, hele müller gibi akıl dolu bi adamından yoksunsan? trochowski, kroos, marin.. bence hçbiri bu işi kıvıramayacak o akıcılık gidecek. hücum ederek savunma yapan almanya (önlibero falan kullanmıyo adamlar) sürklase olacak bence.

dilerim ki ben .öt olurum, ve ispanya'yı da 4golle evine yollar panzerler

Del Piero dedi ki...

Öncelikle çok sevdiğim Arjantin elendiği için çok üzgünüm. Gerçi benim için sürpriz olmadı.Arjantin çok dağınıktı ve kupa boyunca bireysel gollerle geldiler. Rakipler de Arjantin'e karşı çekinerek psikolojikmen 1-0 yenik başlıyorlardı. Almanya bu kupada bu kadar güzel oynamasına rağmen onlar bile çekiniyordu, neyse ki çok erken gelen bir gol onlar adına herşeyi değiştirdi.
Arjantin'de Messi, Mascherano, Tevez ve Higuan dışında Almanya'ya nazaran üstün oyuncusu yok. Defansı kötü, kaleci berbat, orta saha zaten yok, teknik direktör ise çok seviyoruz ama tribünde kalmalı.

Benim bu kupada gördüğüm en iyi oyuncu performansı kesinlikle bu maçtaki Schweinsteiger idi. Tek kelimeyle hayran kaldım. Futbol adına herşeyi yaptı sadece gol atmadı ama nefis bir şekilde attırdı.
Mesut ilk yarıda normal ikinci yarıda ise harika oynadı. Klose'yi zaten hep beğeniyorum gol atsın veya atmasın o tam bir golcü. Eleştirenleri olur belki zaman zaman ama bu tip golcülerin kaderinde var bu eleştiriler. Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcüsü Hakan Şükür gibi.

Ve Messi. Kim ne derse desin isterse Arjantin hiç yarı final görmesin, o dünyanın açık ara en büyük oyuncusu ve gelmiş geçmiş en iyi 2-3 oyuncudan biridir. Mesut'u ben de severim ama kusura bakmasın Messi'nin yanında adını bile telafuz etmem. Sadece Mesut değil, aktif futbol oynayan hiç bir oyuncuyu da.
Turnuvanın 3 üstün takımı vardı. Biri Brezilya idi, şanssız bir şekilde elendi. Öteki iki takım İspanya ve Almanya. Şimdi bunlardan biri elenecek diğeri de umarım bu kupayı kaldırır.

Borges dedi ki...

Del Piero: Katiliyorum kesinlikle ama Mesut-Messi kiyasi o anlamda kimse yapmiyor. Messi baska bir grubun -bes oyuncu vardir orada- en iyisidir. Mesut daha yeni.. üc yil sonra kazandigi kupalarla belki bir ihtimal ama bugün Mesut baska bir yerde messi cok baska bir yerde.

TA dedi ki...

acaba löw mullerin yerine cacau yu oynatabilir mi?

Borges dedi ki...

T.A:Cacau da olabilir ama birinci tercih Trochowski olacaktir. Sürpriz Marin. Ihtimal Kroos un Mesut bölgesine gecip Mesut un Müller bölgesine gecirilmesi..

Cacau daha cok podolski nin yerine ama olabilir, forvetin arkasinda her yerde oynar..